Бањалука: Службе грађанима на услузи 24 часа

Д. Стоканић, Ј. Перишић
Бањалука: Службе грађанима на услузи 24 часа

Бањалука - Љекари, полицајци, ватрогасци, апотекари, радници на бензинским пумпама, као и у појединим драгсторима неће одмарати ни за васкршње празника јер ће грађанима бити на услузи током 24 часа.

Како кажу у Хитној помоћи, они ће радити нон-стоп, док ће, како смо сазнали у Дому здравља, дежурни тимови службе породичне медицине на Поликлиници и у Платоновој улици радити у двије смјене од седам до 20 часова.

- Дежураће и један стоматолог у стоматолошкој амбуланти у Служби хитне помоћи током 24 часа. Педијатријске амбуланте радиће у првој смјени од седам до 14 часова у амбулантама у Поликлиници - рекла је портпарол Дома здравља Душица Станковић. Додала је да ће Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику радити од седам до 20 часова на Поликлиници, а послије тога у Хитној помоћи.

Командир Ватрогасне бригаде Мирослав Малинић каже да ће празнике, као и до сада, провести радно.

Из Центра јавне безбједности Бањалука кажу да ће за вријеме васкршњих празника бити појачане контроле.

- Позивамо грађане да умјерено конзумирају алкохол, да не би било нежељених посљедица током празника - казали су у центру.

Предсједник удружења таксиста Бањалука Драган Пуришић рекао је да ће у суботу таксисти редовно саобраћати, док ће у недјељу на дан Васкрса радити само десет до 20 одсто такси возила.

- Цијене такси услуга за празнике неће бити измијењене - додао је Пуришић.

Аутобуси градског и приградског саобраћаја на дан Васкрса и у понедјељак возиће по празничном режиму, с тим да ће пријеподневни поласци бити чешћи, док ће за суботу важити уобичајени режим.

Комерцијални менаџер компаније "Моја апотека" Наташа Станојевић рекла је да ће већина апотека радити по скраћеном радном времену.

- Грађанима ће 24 часа на услузи бити апотека "1. мај"- додала је Станојевићева.

Градска управа

Пријемна канцеларија у Градској управи радиће у суботу од осам до 13 часова.

Грађани ће у том времену моћи да добију услуге издавања извода из матичних књига, те овјере потписа, рукописа и преписа.  Градска управа није радила на Велики петак, а неће радити ни на васкршњи понедјељак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана