Banjaluka: Skupština grada nije imenovala direktora Centra za predškolsko vaspitanje

Vesna Popović
Banjaluka: Skupština grada nije imenovala direktora Centra za predškolsko vaspitanje

Banjaluka - Odbornici Skupštine grada nisu podržali imenovanje Bosiljke Bošnjak za novog direktora Javne ustanove Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Prijedlog je dobio samo sedam glasova za, dok su tri odbornika bila protiv, a 15 uzdržano.

Prema našim saznanjima, podrška kandidatu Socijalističke partije je izostala od odbornika njihovih koalicionih partnera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Demokratskog narodnog saveza (DNS) mada po dogovoru stranaka, direktorska fotelja Centra za predškolsko vaspitanje trebalo bi da pripadne kadru SP-a.

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Radenko Đurica je rekao da nije jasno zašto imenovanje njihovog kandidata Bosiljke Bošnjak nije dobilo potrebnu podršku.

- Idućih dana ćemo se konsultovati sa koalicionim partnerima da vidimo zašto ovaj prijedlog nije dobio podršku druge dvije stranke u koaliciji. Opozicija je prihvatila prijedlog, a koalicioni partneri ne - dodao je Đurica.

U petak nismo uspjeli da dobijemo zvaničan stav SNSD-a. Šef Kluba odbornika ove stranke u Skupštini grada Duško Račić nije želio da komentariše ovu odluku Skupštine grada, niti zašto nije podržan kadar SP-a. Dodao je da su najbolji sagovornici o ovom pitanju gradonačelnik Slobodan Gavranović i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa njima.

U Klubu odbornika DNS-a kažu da su bili uzdržani o pitanju ove tačke.

- Jedino smo glasali za tačke koje su bile u interesu građana kao što su regulacioni planovi i program za pripremu iduće grejne sezone - kazali su u DNS-u.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Zdravko Josipović je rekao da će funkciju vršioca dužnosti direktora ove ustanove do izbora novog obavljati Nataša Radulović, kadar SNSD-a.

- Novi konkurs će vjerovatno biti veoma brzo objavljen - rekao je Josipović.

 

Imenovanja

Skupština grada usvojila je u četvrtak poslijepodne Pravilnik o uslovima i načinima ostvarivanja subvencija za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima. U okviru kadrovskih pitanja Sanela Kecman je imenovana za načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, a Milenko Letić za načelnika Odjeljenja komunalne policije. Za direktora JZU Dom zdravlja imenovana je Gordana Tešanović, a usvojena je i odluka o poništavanju konkursa za popunu upražnjenog mjesta direktora JU Centar za socijalni rad i raspisivanju novog konkursa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana