Banjaluka: Saobraćajnice u novom ruhu

Sanja Amidžić
Banjaluka: Saobraćajnice u novom ruhu

Banjaluka - Rekonstrukcija lokalnih nekategorisanih puteva u prigradskim mjesnim zajednicama počela je nasipanjem puteva prema mjestu Stražbenica u naselju Krmine i puta Racune - Surjana u Krupi na Vrbasu.

- Prema programu zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu rekonstrukcija će biti izvedena na putevima Trivundže, Ćorde, Kula - Vranješi, Doline - Škorina kuća, Pratnjice - Jelićka crkva - Petraši, Stanivukovići - Gornja Piskavica, Ševe - Talići, Čivčići - Klanac, Stara crkva - Vučenovići - Ilići - Čubrilovići, Jovići - Gakovići, Kojadinovići - Mišići, Kolonija - Priječani, Vulići - Kondići, Miljkovića put, Lokvari - Lusići - kazali su iz Gradske uprave. Dodaju da će lokalni putevi biti rekonstruisani i u mjesnim zajednicama Dragočaj i Prijakovci.

- Ukupna vrijednost radova iznosi 528.432 marke, a rok za završetak je 120 dana. Izvođač radova je preduzeće "Mrkonjić putevi" - rekli su u Gradskoj upravi.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stričići Zlatko Sladojević rekao je da je u toku ove godine planirana rekonstrukcija dijela puta Lokvari - Lusići, ali i njegova modernizacija u dužini od 300 metara.

- U našoj mjesnoj zajednici ukupno ima 50 kilometara makadamskih puteva, od čega je prioritet asfaltiranje puteve u ukupnoj dužini od 26 kilometara.

- Prioritet za asfaltiranje su nam putevi koji vode do sela Dubica, Donji Lusići, Vulini, Delići, Sladojevići - Iškalovci jer u njima živi veći broj stanovništva - kazao je Sladojević. Dodaje da na godišnjem nivou dobiju od grada 500 kubika šljunka za nasipanje makadamskih puteva, ali da to nije dovoljno.

- Ranije smo dobijali oko 1.200 kubika materijala što je bilo sasvim dovoljno, međutim to nam je smanjeno na 500 kubika tako da sada nismo u mogućnosti da naspemo sve puteve kako treba - rekao je Sladojević.

Modernizacija

Na području grada u toku prošle sedmice počela je modernizacija makadamskih saobraćajnica.

Iz Gradske uprave su rekli da će ukupno biti modernizovano 2.290 metara makadamskih puteva.

- Vrijednost ugovorenih radova je 176.162 marke, a rok za završetak radova je 45 dana - kazali su u Gradskoj upravi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana