Бањалука: Саобраћајнице у новом руху

Сања Амиџић
Бањалука: Саобраћајнице у новом руху

Бањалука - Реконструкција локалних некатегорисаних путева у приградским мјесним заједницама почела је насипањем путева према мјесту Стражбеница у насељу Крмине и пута Рацуне - Сурјана у Крупи на Врбасу.

- Према програму заједничке комуналне потрошње за ову годину реконструкција ће бити изведена на путевима Тривунџе, Ћорде, Кула - Врањеши, Долине - Шкорина кућа, Пратњице - Јелићка црква - Петраши, Станивуковићи - Горња Пискавица, Шеве - Талићи, Чивчићи - Кланац, Стара црква - Вученовићи - Илићи - Чубриловићи, Јовићи - Гаковићи, Којадиновићи - Мишићи, Колонија - Пријечани, Вулићи - Кондићи, Миљковића пут, Локвари - Лусићи - казали су из Градске управе. Додају да ће локални путеви бити реконструисани и у мјесним заједницама Драгочај и Пријаковци.

- Укупна вриједност радова износи 528.432 марке, а рок за завршетак је 120 дана. Извођач радова је предузеће "Мркоњић путеви" - рекли су у Градској управи.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Стричићи Златко Сладојевић рекао је да је у току ове године планирана реконструкција дијела пута Локвари - Лусићи, али и његова модернизација у дужини од 300 метара.

- У нашој мјесној заједници укупно има 50 километара макадамских путева, од чега је приоритет асфалтирање путеве у укупној дужини од 26 километара.

- Приоритет за асфалтирање су нам путеви који воде до села Дубица, Доњи Лусићи, Вулини, Делићи, Сладојевићи - Ишкаловци јер у њима живи већи број становништва - казао је Сладојевић. Додаје да на годишњем нивоу добију од града 500 кубика шљунка за насипање макадамских путева, али да то није довољно.

- Раније смо добијали око 1.200 кубика материјала што је било сасвим довољно, међутим то нам је смањено на 500 кубика тако да сада нисмо у могућности да наспемо све путеве како треба - рекао је Сладојевић.

Модернизација

На подручју града у току прошле седмице почела је модернизација макадамских саобраћајница.

Из Градске управе су рекли да ће укупно бити модернизовано 2.290 метара макадамских путева.

- Вриједност уговорених радова је 176.162 марке, а рок за завршетак радова је 45 дана - казали су у Градској управи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана