Бањалука: Пуца коалиција СП РС СНСД због директора вртића?

Данијела Стоканић
Бањалука: Пуца коалиција СП РС СНСД због директора вртића?

Бањалука - Директорска фотеља Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука довела је на ивицу пуцања коалицију између Социјалистичке партије и Савеза независних социјалдемократа, јер се не могу договорити коме припада то мјесто.

Чињеница да је према ранијем коалиционом договору то мјесто резервисано за кадар СП-а могла би да поништи конкурс који је завршен, незванично сазнаје "Глас Српске".

Члан клуба одборника СНСД-а Милан Гранула истакао је да би дужност директора Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука у прерасподјели требало да припадне СНСД-у.

- Залагаћу се да тако и буде. Имајући у виду измјене и структуру садашње власти на градском нивоу у односу на почетни период када је формирана, дошло је до промјене броја одборника у коалицијама. Тренутно СНСД у градској Скупштини има 13 одборника, док СП у одборничким клупама представљају два човјека. Прије три године, када је и формирана садашња власт, СП је имао три, а СНСД 11 одборника. Због новог односа снага потребно је извршити ревизију претходног договора - објаснио је Гранула.

Додао је да вјерује да комплетан градски клуб СНСД-а има такав став.

- Не можемо се враћати у 2012. годину када је СП имао три, а СНСД 11 одборника. Што се тиче скупштинске већине, логично је да дужност директора Центра за предшколско васпитање треба да остане за кадар СНСД-а - казао је Гранула.

Међутим, предсједник Градског одбора СП-а у Бањалуке Раденко Ђурица рекао је да нису тачне тврдње одборника СНСД-а.

- Мјесто директора Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука припада СП-у и нема приче о томе. То мјесто припада нама још 2012. године када је вршена коалициона расподјела мјеста начелника у Градској управи, када је наша партија добила "Градско гробље" и Центар за предшколско васпитање и образовање Бањалука - казао је Ђурица.

Кандидати

За директорску фотељу Центра за предшколско васпитање  конкуришу четири кандидата: Босиљка Бошњак и Јелена Куртиновић из Социјалистичке партије, садашњи директор Наташа Радуловић (Савез независних социјалдемократа) и Слађана Мишић, која није страначки опредијељена. Бошњакова, Мишићева и, наравно, Радуловићева су раднице Центра, док је Куртиновићева наставник српског језика. Конкурс је затворен прије више од десет дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана