Бањалука: Позив за додјелу субвенција за запошљавање и самозапошљавање

Срна
Бањалука: Позив за додјелу субвенција за запошљавање и самозапошљавање

Бањалука - Градска управа Бањалука упутила је данас јавни позив за додјелу субвенција за запошљавање нових радника и самозапошљавање у производним, занатским и услужним дјелатностима у овој години.

Субвенције су намијењене послодавцима за запошљавање нових радника са евиденције бањалучке филијале Завода за запошљавање Републике Српске и незапосленим лицима пријављеним на евиденцију Завода, саопштено је из бањалучке Градске управе.


Право на субвенције за запошљавање нових радника у производним, занатским и услужним дјелатностима имају привредна друштва и предузетници, док право на субвенције за самозапошљавање у производним, занатским и услужним дјелатностима имају предузетници који су регистровани за обављање дјелатности у току јавног позива за додјелу субвенција.

Право на субвенцију за отварање нових радних мјеста не могу остварити удружења грађана, дјелатности из области игара на срећу, државни органи, организације и други корисници буџетских средстава.

Осим тога, право на субвенције не могу остварити ни субјекти који су користили средства по неком другом програму запошљавања или самозапошљавања, а нису реализовали уговорну обавезу по неком од претходних програма.

Захтјеве са потребном документацијом заинтересовани могу доставити поштом или лично у запечаћеним ковертама на адресу Градска управа Бањалука, Трг српских владара број 1, са назнаком "Пријава на јавни позив за додјелу субвенција за запошљавање нових радника и самозапошљавање у производним, занатским и услужним дјелатностима у 2016. години".

Јавни позив је отворен до 24. јуна. а објављенје у данашњем броју "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана