Бањалука: Потоп због запушених одвода

Игор Пилиповић
Бањалука: Потоп због запушених одвода

Бањалука - Олујно невријеме са кишом и јаким ударима вјетра, које је у уторак касно послијеподне захватило град, донијело је нову материјалну штету на објектима и потоп саобраћајница због запушених канализационих одвода. И јуче је падала јака киша, али посљедице нису биле велике као дан раније.

Вјетар је рушио стабла, носио кровове, а поједине улице и саобраћајнице, као што је то био случај са Градским мостом, биле су под водом. Због тога је био отежан саобраћај.

- Пале су велике количине кише за кратко вријеме, тако да сливници нису могли да приме сву воду, па се она задржавала на саобраћајницама. Поједине одводе зачепило је смеће па вода ни туда није могла да одлази - рекли су у Градској управи.

Додали су да ће надлежном комуналном предузећу бити наложено да прегледа одводе и очисти тамо гдје је то потребно.

Поред велике количине воде која се нашла на саобраћајницама, оштећења дрвореда и објеката, олујни вјетар је изазивао кратке спојеве, па чак и запаљења електричних водова.

Из Градске управе су поручили да су надлежне градске службе одмах изашле на терен и интервенисале на основу пријава грађана.

- Ватрогасци су уклонили оборена стабла у улицама Милоша Обилића, Пиланској и Билећкој улици. Ватрогасци су интервенисали и у Тузланској улици, гдје је дошло до запаљења електроинсталација - саопштили су из Градске управе.

Олуја је срушила кров "Петролове" пумпе код приједорске петље, а оштећено је и неколико аутомобила који су у том моменту били паркирани на пумпи. На возилима су полупане шајбе, а у околини пумпе почупани су саобраћајни знакови.

Мјештани насеља Шарговац тврде да су видјели олујну "пијавицу".

- Нимало пријатно није било у тим тренуцима јер то смо до сада само на телевизији виђали. На срећу, није изазвала већу штету - рекла је мјештанка овог насеља Рада Мијатовић.

Средства

Од укупних средстава предвиђених за одржавање канализационе мреже у 2016, за изградњу оборинске канализације у улицама Слободана Јовановића и Еугена Кумичића предвиђено је 320.000 КМ, док је за завршетак канализације у Суботичкој и Моравској улици планирано 30.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана