Бањалука: Петрићу нови, четврти мандат

Сања Амиџић
Бањалука: Петрићу нови, четврти мандат

Бањалука - Директор Банског двора Културног центра Милорад Петрић и наредне четири године обављаће ову дужност. Тако је на сједници одржаној у уторак одлучила Скупштина града повјеривши му и четврти мандат.

Функцију директора Јавне установе Спортски центар "Борик" наставиће да обавља Манојла Зрнић. 

Према извјештају надлежних скупштинских комисија, Зрнић је имао убједљиву бодовну предност у односу на своје противкандидате, док је Петрић сакупио два бода више од најближег противкандидата, другопласираног Младена Матовића.

Петрић, који је члан Савеза независних социјалдемократа (СНСД), јуче није одговарао на наше телефонске позиве, а директорску фотељу у Банском двору Културном центру заузео је још 2001. године.

Зрнић је Петрићев страначки колега.

- Од када се налазим на челу Спортског центра "Борик" имамо позитивно пословање. Проширили смо број услуга те ставили све капацитете ове установе спорту, култури и образовању на располагање - казао је Зрнић.

Он је додао да је спортски центар под његовим руководством од 2001. до 2015. године много узнапредовао.

- Имали смо бројне инвестиције, од постављања двије куглане, санације свлачионица, мокрих чворова, нове вентилације и климатизације, разгласа па до нових семафора и много тога још… То је овај центар учинило бољим и функционалнијим - рекао је Зрнић.

Скупштина града је на засједању одржаном 17. фебруара донијела и одлуку о расписивању конкурса за избор директора јавних установа Дом здравља Бањалука и Центар за предшколско васпитање и образовање, док је конкурс за избор директора Центра за социјални рад поништен.

Према незваничним информацијама, директорска фотеља Дома здравља требало би да припадне кандидату из редова СНСД-а, Центра за предшколско васпитање и образовање Социјалистичкој партији (СП) а Центра за социјални рад Демократском народном савезу (ДНС), који на ово мјесто одавно предлаже свог члана Далилу Бојић-Ролд.

Из Градске управе Бањалука саопштили су да ће наредне седмице бити расписани поменути конкурси.

Конкурси

На првом конкурсу за избор директора Центра за социјални рад Вера Сладојевић је на ранг-листи била оцијењена као најбољи кандидат, али у ДНС-у нису били задовољни избором, због чега су тражили поништење конкурса.

На другом конкурсу Далила Бојић-Ролд оцијењена је као најбољи кандидат, али је добила негативно мишљење Комисије за избор и именовања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана