Бањалука: Петиција против укидања рампе

Данијела Стоканић
Бањалука: Петиција против укидања рампе

Бањалука - Грађани Бањалуке дигли су још једном глас да сачувају рампу на путу за познато излетиште на Бањ брдо. Тако су јуче на Тргу Крајине потписивали петицију а за свега три сата прикупљено је више стотина.

Бањалучани ће и наредних дана моћи да потписују петицију на неколико локација а организатор ове акције је Градски одбор Српске демократске странке.

Свој глас за очување природних љепота а изнад свега, безбједности пјешака на Бањ брдо дала је, можда и једна од најстаријих посјетилаца Бањ брда, осамдесетогодишња Драгица Маџар.

- Рампа мора да остане јер све је више Бањалучана који слободно вријеме проводе на Бањ брду, посебно младих и дјеце која безбрижно трчкарају, па родитељи не би требало да стрепе од возила. Милина их је видјети и била би велика штета да им то неко ускрати. Управо због тога сам без размишљања потписала петицију - рекла је Маџарева, којој ни године нису препрека да свакодневно са другарицама прошета до споменика.

Потписом на петицију подршку је дао и Недјељко Милојевић.

- Постао сам завистан о шетњи на Бањ брдо и да ми није те рекреације био бих болестан. У свијету, гдје сам годинама радио, државе стимулишу људе који се баве рекреацијом, а није као код нас. Уклањањем рампе, уништиће и оно мало што вриједи - рекао је Милојевић.

Да потпише петицију није оклијевао ни Жељко Дабић.

- Срамота је да дјеца, омладина и старија популација немају мјеста гдје могу удисати чист ваздух , а то је једино могуће на Бањ брду, јер тамо нема аутомобила - истакао је Дабић.

Сличног мишљења је и Милана Прерадовић, која сматра да је Бањ брдо рекреативни центар и да као такав треба да остане.

- Рампа служи својој сврси и зато треба да остане. Ово је први корак наше борбе, све што буде у циљу очувања ове рекреативне зоне подржаћу - истакла је Прерадовићева.

Петицију грађани моћи ће да потпишу у готово свим градским насељима, након чега ће њихови потписи бити упућени Градској управи.

Одборник СДС-а у Скупштини града Александар Петковић рекао је да организовањем потписивања петиције против уклањања рампе на Бањ брду СДС жели дати свој допринос у спашавању једине пјешачке зоне у Бањалуци.

Против тарифног система

Поред потписивања петиције против уклањања рампе на Бањ брду, организовано је потписивање петиције против увођења  тарифног система наплате услуга "Топлане".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана