Banjaluka: Ni Mundijal ne puni kafiće

Danijela Stokanić
Banjaluka: Ni Mundijal ne puni kafiće

Banjaluka - Iako je Svjetsko prvenstvo u fudbalu u jeku, gradski kafići su poluprazni, a ugostitelji kažu da je svemu kriva besparica i da ne pamte lošiji period.

Milenko Šikman, kojeg smo zatekli kako gleda utakmicu u kafe-baru "Kubana", rekao je da je kafić jedino mjesto gdje na miru može pogledati utakmicu.

- Obožavam fudbal i ne propuštam nijednu utakmicu. Međutim, u takvoj sam finansijskoj situaciji da sebi ne mogu priuštiti da svaku utakmicu gledam u kafiću. Gledao sam otvaranje prvenstva u kafiću, a ostale utakmice sam pratio kod kuće - rekao je Šikman.

Bojan Rajković kaže da je prije četiri godine, odnosno za vrijeme prošlog Svjetskog prvenstva u fudbalu, u gradskim kafićima bilo puno više ljudi.

- Pretpostavljam da je uzrok slabe posjećenosti kafića u vrijeme Mundijala besparica i kriza - rekao je Rajković.

Konobar u "Snek baru" kazao je da je posjećenost za vrijeme Svjetskog prvenstva jako slaba, ali da zavisi i od utakmice koja se igra.

- Posjećenost za vrijeme Svjetskog prvenstva u fudbalu je, inače, za 30 odsto veća od uobičajene posjete kad nema nikakve utakmice na televiziji. Veče prije, na primjer, skoro da nije bilo nikoga u baru - rekao je konobar.

Dodao je da je nešto više gostiju bilo na dan otvaranja prvenstva, a bilo ih je i onih večeri kad su igrale Hrvatska, BiH, Italija i Francuska.

- Nadamo se da će više gostiju biti kad bude završena grupna faza - rekao je on.

U kafe-baru "Arija" kazali su da nema razlike u posjećenosti za vrijeme Mundijala i prije njega.

- U kafić dolaze uvijek isti gosti i sa istim razlogom, nema neke razlike u posjećenosti - rekao je konobar.

U "Mustang baru", koji inače uvijek vrvi od zaljubljenika u fudbal, u četvrtak veče izbrojali smo svega nekoliko gostiju.

Radno vrijeme

Ugostiteljski objekti za vrijeme Svjetskog prvenstva u fudbalu radiće duže nego što je to uobičajeno. Ugostiteljskim objektima smještenim ispod stambenih zgrada radno vrijeme je svaki dan od sedam do 24 časa, bez vremena tolerancije. Za kafiće van stambenih zgrada radno vrijeme radnim danom pomjera se sa 24 za jedan čas, bez vremena tolerancije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana