Banjaluka: Nastavu u Medicinskoj školi prate u jaknama

Sanja Amidžić
Banjaluka: Nastavu u Medicinskoj školi prate u jaknama

Banjaluka - Učenici Medicinske škole, njih više od 1.000, zbog tehničkih problema u kotlovnici preduzeća "Kosmos" iz koje ova obrazovna institucija dobija grijanje, već danima sjede u hladnim učionicama.

Direktor škole Vladimir Jagodić rekao je da su radovi na kotlovnici trebali biti završeni do ponedjeljka, ali do toga nije došlo zbog čega su učenici prve smjene u ponedjeljak bili vraćeni sa nastave.

- S obzirom na temperaturu koja se u toku dana povećala učenici druge smjene taj dan imali su skraćenu nastavu i časovi su trajali 30 minuta - kazao je Jagodić.  Dodao je  da su obje smjene juče imale skraćene časove jer grijanje još nije bilo pušteno.

- U učionicama u kojima je izvođena nastava rasporedili smo sve grijalice sa kojima raspolažemo tako da učionice nisu bile u potpunosti hladne - rekao je Jagodić. Dodao je da prema informacijama sa kojim on raspolaže grijanje bi trebalo biti pušteno danas.

- Ukoliko grijanje ne bude pušteno danas, ponovo ćemo učionice grijati grijalicama i časovi će trajati 30 minuta - kazao je Jagodić i istakao da će časovi koje je izgubila prva smjena u ponedjeljak biti nadoknađeni.

Učenici kažu, da iako su časovi skraćeni, postojeće grijalice nisu dovoljne da se učionice zagriju.

- Posebno je hladno u jutarnjoj smjeni jer se temperatura spušta i do četiri stepena zbog čega smo primorani da sjedimo u jaknama - kazala je jedna od učenica ove škole.  Ona je dodala da grijalice nisu bile postavljene u svim učionicama.

Ništa toplije nije ni njenom drugaru koji kaže da je odvijanje nastave u ovakvim uslovima teško.

- Dešavalo se i ranijih godina da grijanja nemamo na dan, ali ovo je malo duži period pa nam je dosadilo smrzavanje u klupi - kazao je učenik drugog razreda Medicinske škole. On je dodao da se nada da će grijanje profunkcionisati što prije.

Osnovci

OŠ "Sveti Sava" na Laušu do kraja sedmice trebalo bi da dobije grijanje.

U ovoj školi u toku je rekonstrukcija kotlova koja bi  trebalo da se završiti sutra. Investicija je vrijedna 58.000 KM, za šta je Vlada RS obezbijedila 50.000, a grad 8.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana