Бањалука: Наставу у Медицинској школи прате у јакнама

Сања Амиџић
Бањалука: Наставу у Медицинској школи прате у јакнама

Бањалука - Ученици Медицинске школе, њих више од 1.000, због техничких проблема у котловници предузећа "Космос" из које ова образовна институција добија гријање, већ данима сједе у хладним учионицама.

Директор школе Владимир Јагодић рекао је да су радови на котловници требали бити завршени до понедјељка, али до тога није дошло због чега су ученици прве смјене у понедјељак били враћени са наставе.

- С обзиром на температуру која се у току дана повећала ученици друге смјене тај дан имали су скраћену наставу и часови су трајали 30 минута - казао је Јагодић.  Додао је  да су обје смјене јуче имале скраћене часове јер гријање још није било пуштено.

- У учионицама у којима је извођена настава распоредили смо све гријалице са којима располажемо тако да учионице нису биле у потпуности хладне - рекао је Јагодић. Додао је да према информацијама са којим он располаже гријање би требало бити пуштено данас.

- Уколико гријање не буде пуштено данас, поново ћемо учионице гријати гријалицама и часови ће трајати 30 минута - казао је Јагодић и истакао да ће часови које је изгубила прва смјена у понедјељак бити надокнађени.

Ученици кажу, да иако су часови скраћени, постојеће гријалице нису довољне да се учионице загрију.

- Посебно је хладно у јутарњој смјени јер се температура спушта и до четири степена због чега смо приморани да сједимо у јакнама - казала је једна од ученица ове школе.  Она је додала да гријалице нису биле постављене у свим учионицама.

Ништа топлије није ни њеном другару који каже да је одвијање наставе у оваквим условима тешко.

- Дешавало се и ранијих година да гријања немамо на дан, али ово је мало дужи период па нам је досадило смрзавање у клупи - казао је ученик другог разреда Медицинске школе. Он је додао да се нада да ће гријање профункционисати што прије.

Основци

ОШ "Свети Сава" на Лаушу до краја седмице требало би да добије гријање.

У овој школи у току је реконструкција котлова која би  требало да се завршити сутра. Инвестиција је вриједна 58.000 КМ, за шта је Влада РС обезбиједила 50.000, а град 8.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана