Banjaluka: Na štandovima 100 izlagača

Danijela Stokanić
Banjaluka: Na štandovima 100 izlagača

Banjaluka - Na Međunarodnom sajmu turizma i zdravlja, koji je juče otvoren na Trgu Krajine, svoje proizvode predstaviće više od 100 izlagača iz Srpske, ali i iz zemalja regiona.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, koji je posjetio sajam, rekao je da Banjaluka ima razvijen turistički sektor, posebno u ugostiteljstvu, koji gostima nudi razne sadržaje.

- Gradu na Vrbasu treba raznih događaja kako bi privukao što veći broj gostiju tokom godine - rekao je Radojičić i dodao da je turizam veliki biznis.

On je naglasio da grad na Vrbasu treba prilagoditi aktuelnom trendu u turizmu, sa svim ponudama kojima raspolaže.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je da Banjaluka   prvi put organizuje Međunarodni sajam turizma i zdravlja.

- Ovo je prilika da se zaposleni u turizmu, sa brojnim izlagačima, predstave u dobrom svjetlu i iskoriste priliku za dalju saradnju - rekao je Gavranović i dodao da se nada da će ovaj sajam biti organizovan i idućih godina.

Ministar trgovine i turizma Maida Ibrišagić-Hrstić rekla je da je resorno ministarstvo podržalo održavanje sajma. 

- Primarni cilj ove manifestacije mora biti vraćanje turizma na mjesto koje zaslužuje. Turizam je jedna od rijetkih privrednih grana koja može biti nosilac razvoja kompletnog privrednog sistema - rekla je Ibrišagić-Hrstić.

Direktor Turističke organizacije grada (TOBL) Ostoja Barašin kazao je da je ovo prvi sajam turizma i treći sajam zdravlja koji organizuju.

- Ovim sajmom želimo da potvrdimo reputaciju koju je Banjaluka dobila priznanjem "Zlatna čaša gostoljublja" - istakao je Barašin.

Cilj Međunarodnog sajma turizma i zdravlja, koji traje do subote, jeste predstavljanje turističke privrede, promocija zdravog načina života, te stvaranje poslovnih veza i kontakata učesnika sajma.

Sajam su juče posjetili i ministri u Vladi RS, te  generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, kao i predstavnici Konzularne kancelarije Slovenije.

Srbija

Direktor Gradske turističke organizacije Kragujevca Snežana Milisavljević rekla je da se na štandu centralne Srbije može vidjeti turistička ponuda iz nekoliko gradova i opština iz srca Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana