Banjaluka: Na ovjeru čekaju sat vremena

Jasmina Perišić
Banjaluka: Na ovjeru čekaju sat vremena

Banjaluka - U prijemnoj kancelariji u Gradskoj upravi u posljednja dva dana na ovjeru nekog dokumenta građani su čekali i do sat vremena.

Zbog toga su se stvorile gužve i redovi, a nervozni građani kivni su, kako kažu, na sporost administracije.

Jedan od građana, koji je trebalo da ovjeri više dokumenata, kaže da se najduže čeka na šalterima za ovjeru.

- Čekam oko četrdeset minuta i upravo je, hvala Bogu, moj broj na redu. Ova birokratija generalno sporo ide - rekao je on i dodao da je primijetio da na drugim šalterima, gdje se ne ovjeravaju dokumenta, ne vlada gužva.

Do njega u redu stajala je gospođa koja je čekala da joj ovjere štednu knjižicu. Rekla je da na ovu formalnost čeka već 40 minuta.

- Najteže mi je što sam povela majku sa sobom. Ona je starija i nije mi baš prijatno što sam je izložila ovolikom čekanju - kaže ona i dodaje da će ubuduće dolaziti u popodnevnim časovima kada po njenom mišljenju  ima manje gužve.

I gospođa koja je čekala da izvadi rodni list kazala je da čeka već 20 minuta i da će ubuduće dolaziti popodne.

- Mislim da bi se mogao ubrzati ovaj sistem, ali ako uzmemo u obzir da i na šalterima u banci izgubimo po petnaestak minuta, ovo me uopšte ne čudi - kazala je ona.

Radnici na šalterima su samo kratko potvrdili da juče vladaju manje gužve u odnosu na prethodni dan i da se za više informacija obratimo Službi za odnose s javnošću. U njoj su potvrdili da je povećan broj stranaka, ali da situacija nije alarmantna.

- Zbog vaskršnjih praznika kada nismo radili nekoliko dana povećan je broj stranaka, što je i uobičajeno. Dosta ljudi iz inostranstva došlo je na odmor koji su iskoristili da izvade potrebna dokumenta pa je i to možda jedan od uzroka. Upravo zbog ove situacije imali smo dežurstvo u subotu jer su gužve veće u posljednjih nekoliko dana, ali nije ništa prekomjerno - kazali su u Gradskoj upravi.***

Radno vrijeme

Iz Gradske uprave kažu da prijemna kancelarija radi svakog radnog dana od 8 do 20 časova i da u popodnevnim časovima ima znatno manje gužve.

- Najveći broj realizovanih usluga odnosi se na ovjeru potpisa i prepisa, kao i izdavanje izvoda iz matičnih evidencija - kažu u Gradskoj upravi

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana