Бањалука: На овјеру чекају сат времена

Јасмина Перишић
Бањалука: На овјеру чекају сат времена

Бањалука - У пријемној канцеларији у Градској управи у посљедња два дана на овјеру неког документа грађани су чекали и до сат времена.

Због тога су се створиле гужве и редови, а нервозни грађани кивни су, како кажу, на спорост администрације.

Један од грађана, који је требало да овјери више докумената, каже да се најдуже чека на шалтерима за овјеру.

- Чекам око четрдесет минута и управо је, хвала Богу, мој број на реду. Ова бирократија генерално споро иде - рекао је он и додао да је примијетио да на другим шалтерима, гдје се не овјеравају документа, не влада гужва.

До њега у реду стајала је госпођа која је чекала да јој овјере штедну књижицу. Рекла је да на ову формалност чека већ 40 минута.

- Најтеже ми је што сам повела мајку са собом. Она је старија и није ми баш пријатно што сам је изложила оволиком чекању - каже она и додаје да ће убудуће долазити у поподневним часовима када по њеном мишљењу  има мање гужве.

И госпођа која је чекала да извади родни лист казала је да чека већ 20 минута и да ће убудуће долазити поподне.

- Мислим да би се могао убрзати овај систем, али ако узмемо у обзир да и на шалтерима у банци изгубимо по петнаестак минута, ово ме уопште не чуди - казала је она.

Радници на шалтерима су само кратко потврдили да јуче владају мање гужве у односу на претходни дан и да се за више информација обратимо Служби за односе с јавношћу. У њој су потврдили да је повећан број странака, али да ситуација није алармантна.

- Због васкршњих празника када нисмо радили неколико дана повећан је број странака, што је и уобичајено. Доста људи из иностранства дошло је на одмор који су искористили да изваде потребна документа па је и то можда један од узрока. Управо због ове ситуације имали смо дежурство у суботу јер су гужве веће у посљедњих неколико дана, али није ништа прекомјерно - казали су у Градској управи.***

Радно вријеме

Из Градске управе кажу да пријемна канцеларија ради сваког радног дана од 8 до 20 часова и да у поподневним часовима има знатно мање гужве.

- Највећи број реализованих услуга односи се на овјеру потписа и преписа, као и издавање извода из матичних евиденција - кажу у Градској управи

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана