Бањалука: На Побрђу краду роштиље и убијају свиње

Јасмина Перишић
Бањалука: На Побрђу краду роштиље и убијају свиње

Бањалука - Мјештани насеља Побрђе у посљедње вријеме често су на мети лопова, који поред тога што краду ствари из дворишта, убијају и домаће животиње.

Мјештани који живе недалеко од Планинарског дома испричали су да им у посљедње вријеме из дворишта нестаје ситни инвентар попут сунцобрана, роштиља, плинских боца и свега иоле корисног што оставе у дворишту.

- Кап која је прелила чашу и због чега смо се забринули јесте убијена свиња коју је неко убио тако што јој је бацио хљеб препун жилета - казали су мјештани и додали да су се обраћали за помоћ и полицији.

Мјештани кажу да је полиција интервенисала тек послије неколико дана.

-  Велики страх влада међу мјештанима за њихову безбједност. Не знам ко је могао убити свињу, али када сам нашла хљеб у којем је био жилет и још четири жилета у кориту за храну, остали смо у чуду - испричала је мјештанка која није жељела да јој објавимо име, јер како каже очигледно се и овако нашла на мети нечије злобе.

- Навикли смо да смо на мети ситних лопова и провалника али сада се кренуло и са много горим стварима. Та свиња је имала 200 килограма, товила сам је за зиму. Полиција је питала да ли сумњам на некога, али стварно не знам ко би то могао бити - рекла је ова мјештанка.

И њен комшија Крстан М. каже да је страшно колико је имовина мјештана несигурна.

- Три године заредом ми нестаје из дворишта сав вреднији инвентар. Украли су ми нов роштиљ, плинске боце и решое. Иако је ладара затворена, пресјекли су пластику и упали унутра. Налазили смо чак и марихуану у близини куће - рекао је Крстан и додао да се дешавало да су комшијама крали и сунцобране, моторке и тримере, као и да су бушили гуме на аутомобилима.

- Ја и мајка живимо сами и није ми баш пријатно поготово послије овог инцидента са прасетом живјети у овом насељу. Ту смо већ шест година и не престајем се чудити стварима које се дешавају - рекао је Крстан.

Гастарбајтери

Предсједник мјесне заједнице Побрђе Родољуб Мајсторовић рекао је да су честе провале у куће које се налазе у овом насељу, али да су то углавном стамбени објекти људи који живе у иностранству.

- Има ситних крађа али није ништа алармантно, или то нама мјештани не говоре, вјероватно се обраћају само Центру јавне безбједности - рекао је Мајсторовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана