Бањалука: Меду ујела змија, спасили га сељаци

kontaktradio.com
Бањалука: Меду ујела змија, спасили га сељаци

Медвједи ових дана нису на добром гласу. У Бастасима поред Бањалуке два пута су оштетили имања становника овог села и оба пута побјегли, док су за њима остале вијести и телевизијски прилози.

Није ловачка, али јесте лијепа прича: Меду ујела змија, спасили га сељаци

Прича којаКонтакт порталу стиже из Ковачевца код Језера потпуно је другачија.

Мјештани који су јутрос сакупљали и пластили сијено на овом брдском подручју које се налази између Шипова, Језера  и Мркоњић Града зачули су како нешто близу њих "кмечи" и јауче. Имали су шта да виде када су дошли?

Једно мрко младунче медвједа лежало је на трави и мучило се.  Не питајући се много шта му је, а видјело се да није ништа добро, донијели су мече до својих кућа и одмах позвали ветеринара.

Кад је ветеринар дошао и  прегледао унесрећеног меду,  дијагноза је све зачудила:

Ујела га змија!  

Срећом по медвједа, из Мркоњић Града су брзо стигли колеге ветеринари и донијели серум.

Посљедња информација, коју смо добили од Бориса Гогића из Језера уз ексклузивне фотографије, каже да је да је медо брзо живн'о и да је пуштен назад у природу да се не би љутила забринута госпођа "мечка". Знамо да је опасна кад се наљути, а познаваоци медвјеђе ћуди мисле да је права срећа што се није затекла ту када су људи нашли и однијели медвједића.

Али, ко може тврдити да га она сама није оставила тако близу јер је знала да само човјек може спасити ово младунче?

Додајмо још да серум против змијског отрова кошта 150 КМ, а пошто медо није осигуран код нашег Фонда за здравстено осигурање, трошкове лијечења платило му је Ловачко удружење "Тетријеб" из Шипова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана