Бањалука: Малишане одушевио кабинет за пуцање

Сања Амиџић
Бањалука: Малишане одушевио кабинет за пуцање

Бањалука - Поводом Дана отворених врата јуче је стотинак ученика основних школа "Иван Горан Ковачић" и "Бранко Ћопић" обишло просторије Управе за полицијско образовање МУП-а РС гдје су их полицајци упознали са пословима и задацима које обављају.

Начелник Управе за полицијско образовање МУП-а РС Миле Шикман рекао је да је циљ ове активности упознавање најмлађих чланова заједнице са образовањем, начином рада и опремом коју полицијски службеници користе приликом извршавања својих задатака.

- На овај начин желимо да покажемо да заједница за нас није само објекат рада у којем полиција извршава своје професионалне задатке, већ да је заједница нешто много више - рекао је Шикман. Додао је да Даном отворених врата желе придобити повјерење најмлађе популације али и да укажу на неке опасности који вребају у свакодневном животу.

- Посебно желимо да укажемо на опасности које долазе путем интернета и друштвених мрежа како би дјеца могла да препознају те опасноси, те да се заштити и обрате полицији - казао је Шикман.

Приликом посјете ученицима је показан кабинет криминалистичко-форензичке лабораторије, кабинет криминалистике, школска полицијска станица, музејска поставка, те дио средстава и опреме који полиција користи у свакодневном раду.

Вељко Гвозденовић, ученик ОШ "Иван Горан Ковачић" рекао је да је одушевљен посјетом и да је видио многе предмете са којим се до сада није сусретао.

- Обишли смо више просторија, посебно ми се свидјело у кабинету за пуцање - казао је Гвозденовић.

Ученица четвртог разреда, Уна Јованић рекла је да је музеј највише заинтересовао јер има старих и занимљивих предмета.

Управа традиционално неколико пута годишње организује Дане отворених врата за ученике основних школа са подручја града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана