Бањалука: Клизиште у Дракулићу носи пут и водовод

Данијела Стоканић
Бањалука: Клизиште у Дракулићу носи пут и водовод

Бањалука - Клизиште које се прије два мјесеца појавило на главном путу у мјесној заједници Дракулић пријети да више од 5.000 домаћинстава ускоро остане без воде, јер туда пролази главна водоводна цијев.

То тврди предсједник Савјета ове мјесне заједнице Илија Ђукић.

Истиче да одрон пријети саобраћајници али да то и није проблем јер постоји алтернативни прилазни правац.

- Страхујемо за водоводну мрежу. Проблем је то, ако почну да падају кише и сњегови, а такво је годишње доба да је све могуће, пола насеља би кроз неколико дана могло остати без воде - рекао је Ђукић.

Каже да је питање дана кад ће клизиште закачити и водоводну цијев, која је тренутно удаљена свега метар од рупе коју је направило клизање тла.

- Видио сам да је неко довозио и насипао земљу гдје је клизиште, али нема неке велике вајде од тога - рекао је Ђукић.

Мјештанин и члан Савјета мјесне заједнице Дракулић Жељко Дојчиновић рекао је да су клизиште недавно обилазили представници Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

- Из Градске управе су нас обавијестили да је у току израда пројектне документације за санацију клизишта. Такође, рекли су нам да ће санација започети чим то вријеме дозволи. Само да не буде прекасно - казао је Дојчиновић.

Додао је да у санацију овог клизишта, у дужни од 50 метара, треба уложити много новца, јер захтијева комплетну реконструкцију, како би било ефекта.

Мјештанка Мира Јокановић каже да не зна да ли је горе што им због клизишта пријети нестанак воде или то што им је угрожена безбједност док путују до града и назад.

- Савки дан док моје дијете путује до школе у град и назад страхујем да ће склизнути са одроњеног пута - рекла је Јокановићева, која о нестанку воде не жели ни да помишља.

Санација

Санација приоритетних клизишта у улицама Трла, Старог Вујадина, Франца Шуберта, Здравка Дејановића, Српских рудара и два клизишта у насељу Понир је започела прије мјесец дана. Приоритет приликом санације имала су клизишта која угрожавају саобраћајнице и стамбене објекте. Штета коју су причинила клизишта на саобраћајницама је око 1,6 милиона КМ, док је штета на локалним некатегорисаним путевима око два милиона марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана