Бањалука: Град у закуп нуди 83 гараже

Весна Поповић
Бањалука: Град у закуп нуди 83 гараже

Бањалука - Градска управа објавила је у петак оглас о давању у закуп 83 гараже које су у власништву града, а заинтересовани понуде могу доставити до 21. јула.

Почетне цијене закупнине одређене су на мјесечном нивоу и зависе од квадратуре гараже. Тако је најнижа почетна цијена 23 КМ, док је највиша 55,20 КМ. Одлуку о расписивању овог огласа донијела је Скупштина града на 18. засједању.

Како је наведено у огласу, учесник може бити свако физичко лице које испуњава услове, осим оних који нису у потпуности измирили обавезе према граду, по раније закљученом уговору.

- Уговор о закупу гараже биће закључен са лицем које понуди највећи износ закупнине у року од пет дана по коначности резултата о спроведеном поступку лицитације - наведено је у огласу.

У извјештају о раду градоначелника и Градске управе из 2013. године је наведено да су приходи од закупа пословних простора и гаража којима располаже и управља град износили 943.947 КМ.

- У односу на фактурисане обавезе закупцима, које износе 1,08 милиона КМ, степен наплате је 87 одсто - стоји у извјештају.

Напоменули су да Одјељење за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја редовно прати стање дуговања, доставља опомене закупцима пословних простора и гаража и припрема тужбе за наплату дуга по основу закупа, као и за утрошену електричну енергију у пословним просторима, гаражама и објектима мјесних заједница.

- У току је подношење тужби за наплату дуга за закуп гаража и пословних простора по испостављеним опоменама за дуг из 2013. године. До 10. фебруара ове године поднесено је 29 тужби - речено је у извјештају.

У 2013. години је извршена продаја једног пословног простора и 168 гаража, на којима је град власник, а остварени приход је 1,86 милиона КМ, од чега је 770.000 КМ готовина, а остало су обвезнице.

Улице

Понуђене гараже се налазе у сљедећим улицама: Кордунашкој, Вилсоновој, Гаврила Принципа, Драге Малића, Војислава Кецмановића, Јанка Веселиновића, Јована Јанчића, Кнежопољској, Козарској, Милана Тепића, Раде Врањешевић, Масариковој, Патријарха Арсенија Чарнојевића, Мајке Кнежопољке, Манастира Грачанице, Сименуна Ђака, Саничких жетелаца, Царице Милице, Тараса Шевченка, Равногорској, Симе Матавуља те у комплексу гаража Старчевица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана