Бањалука: Два паука оперишу у једној улици

Сања Амиџић
Бањалука: Два паука оперишу у једној улици

Бањалука - Проблем недостатка паркинг мјеста у насељу Нова варош код Малбашићевих зграда возачи рјешавају паркирајући возила у једну од саобраћајних трака па и на сам кружни ток, што доводи до свакодневних саобраћајних гужви.

Мјештани насеља кажу да возачи, како би обавили неки посао у овом насељу, остављају возила на непрописна мјеста, због чега паук служба често залази у тај дио града. Миливој Симић, кога смо затекли на паркингу, рекао је да често долази у ово насеље и да је права лутрија наћи паркинг мјесто за аутомобил.

- Недостатак паркинг мјеста је проблем у цијелом граду, а посебно на овој локацији, гдје су постојећи паркинзи скоро увијек заузети па се свакодневно виђају возила паркирана на самој саобраћајници, јер возачи немају гдје да оставе своја возила - прича Симић.

Каже да су људи понекад приморани и да сједе у возилима да их паук не би однио док неко други оде до банке или маркета. Станари причају да неријетко и сами немају гдје да оставе своје возило па круже неколико пута око зграда не би ли нашли паркинг мјесто. Приморани су да аутомобил некад оставе тамо гдје му није мјесто па страхују од паука, који данима "оперише" по насељу, а дешава се и да су истовремено два у оптицају.

Ништа мањи проблем немају ни пјешаци који због паркираних аутомобила и недостатка тротоара морају ходати саобраћајницом.

- У овом дијелу насеља увијек је гужва, возила су паркирана по улици, тротоара нема тако да су пјешаци стално на мукама - рекла је Милена Рожић.

Из Одсјека за паркинге и гараже истичу да је једно од рјешења за растерећење постојећих паркинга увођење наплата паркирања и додјела повлашћених карата станарима из околних зграда.

- На тај начин успјешно су растерећени паркинзи у Алеји Светог Саве, улици Симе Шолаје, те на Булевару цара Душана - рекли су у овом одјељењу.

Бочни паркинг

Предсједник Удружења за безбједност саобраћаја РС Миленко Јаћимовић рекао је да је измјеном регулационог плана за Нову варош предвиђено увођење бочних паркинг мјеста у улицама Стевана Мокрањца, Равногорској, те изградња паркинг простора на старој локацији бараке МЗ Нова варош.

- У претходне двије године то се није десило, а сваки дан све је више аутомобила - додао је Јаћимовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана