Бањалука: Богата понуда поклона за 8. март

Данијела Стоканић
Бањалука: Богата понуда поклона за 8. март

Бањалука - Осмомартовска еуфорија, упркос беспарици, увелико је завладала бањалучким тржним центрима, цвјећарама, парфимеријама, угоститељским локалима као и међу уличним продавцима.

На Тргу Крајине постављено је двадесетак тезги на којима је понуђена разна роба, од текстила преко посуђа до украсних фигура и накита.

Продавци кажу да је продаја слаба, али се надају да ће наредних дана промет бити бољи, посебно уочи самог празника Дана жена.

- Поред играчака и плишаних срца са различитим натписима, који се најчешће купују за 8. март, у понуди имамо накит и разне украсе. Цијене су прихватљиве, од пет до 20 КМ - рекла је продавачица Весна Јанковић.

Додала је да ће цвијеће и цвјетни аранжмани бити понуђени пред сами 8. март, јер је још рано да га износе.

У бањалучким угоститељским објектима рекли су да је за прославу Дана жена већ припремљен богат програм, као и да ће цијене бити повољне.

- Поводом прославе Дана жена имаћемо музику уживо у петак, суботу и недјељу. Резервације за прославу се не плаћају, једино конзумација хране и пића и то по устаљеним цијенама - рекао је шеф једног од бањалучких ресторана  Драшко Дакић.

Прослава 8. марта, уз разна изненађења, биће организована и у кафићима.

- Имаћемо музику уживо, а припаднице љепшег пола у нашем угоститељском објекту ће, поред пригодних поклона, имати и гратис пиће. Слободних мјеста остало је веома мало - рекао је конобар у једном од кафића Рајко Танкосић.

У многим продавницама козметичких производа увели су додатне попусте поводом 8. марта - Дана жена.

- За неке наше производе спустили смо цијене од 30 до 50 одсто како бисмо женама уљепшали овај празник - рекли су у једној од продавница козметике у Бањалуци.

Због учесталих позива представника привредних субјеката поводом 8. марта Градска управа подсјећа да је на снагу ступила одлука о измјени и допуни одлуке о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града.

- Овом одлуком предвиђено је да нерадним даном, односно недјељом од осам до 16 часова могу да раде сва правна лица и предузетници који обављају горе наведене дјелатности. Измјена подразумијева да ови субјекти могу радити и другог дана републичког празника као недјељом, с тим да се поштују права радника у складу за законом - рекли су у Градској управи.

Прослава

Бањалучанка Јелена Пашић истакла је да ће Дан жена прославити са супругом у једном од ресторана.

- Сваке године за овај празник муж ме изведе негдје на вечеру. Још нисмо одабрали који ће то ресторан бити, али вјерујем да су сви припремили богат мени како би женама уљепшали овај дан - нагласила је Пашићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана