Banjalučko naselje Lauš dobija dva igrališta

nezavisne.com
Banjalučko naselje Lauš dobija dva igrališta

Banjaluka - Lauš bi trebalo da dobije dva dječja igrališta do kraja godine, potvrdio je Milan Granula, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 2.

“U okviru projekta 'Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH' kandidovali smo projekat izgradnje igrališta u našem naselju i ti projekti su nam odobreni”, dodao je Granula.

Najprije su prošle godine kandidovali izgradnju igrališta u Ulici dr Koste Krsmanovića, a ove godine aplicirali su za izgradnju igralište na lokaciji iza crkve.

Granula je naglasio da je prioritet ovog jednog od najvećih naselja u gradu izgradnja dječjeg igrališta i da očekuju da bi do kraja godine ti projekti trebalo da budu realizovani, jer u naselju nema nijednog prostora za igru mališana.

Mještani se žale da sva naselja dobijaju dječja igrališta, samo da njihovo naselje godinama čeka na izgradnju prostora za djecu.

“Igralište nam je neophodno. Lauš je naseljeno mjesto koje nema nijedno igralište, a imamo veliki broj djece. Najbliže mjesto gdje se djeca mogu igrati je igralište na Bulevaru”, rekla je Biljana N.

Dalibor A. sa Lauša kaže da je nevjerovatno da naselje koje se nalazi u užem gradskom jezgru nema dječje igralište, te da se nada da će u skorije vrijeme biti izgrađeno.

“Ovo je jedino naselje u užem gradskom jezgru koje je bez dječjeg igrališta i treba što prije da bude izgrađeno jer ovdje živi mnogo porodica sa djecom”, kaže on.

U Gradskoj upravi su rekli da su riješeni imovinsko-pravni problemi koji su kočili gradnju igrališta u Ulici dr Koste Krsmanovića, te da bi izgradnja trebalo da počne u skorije vrijeme.

Mještani prigradskog naselja Kumsale već godinama čekaju na izgradnju igrališta i kažu da djeca do najbližeg igrališta treba da pređu oko tri kilometra.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” je inicijativa vlada Švedske i Švajcarske, a sprovodi ga UNDP u BiH, koji sa 70 odsto sredstava učestvuju u projektima, dok grad učestvuje sa 30 odsto.

Grad od prošle godine sprovodi akciju sa društveno-odgovornim kompanijama i u okviru nje do sada je na području grada sagrađeno 16 dječjih igrališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana