Banjalučki predškolci hrabrim korakom krenuli ka đačkoj klupi

Milijana Latinović
Banjalučki predškolci hrabrim korakom krenuli ka đačkoj klupi

Banjaluka - Stihovima “Do viđenja dragi vaspitači, lijepo nam je u vrtiću bilo, stasali smo za đake prvake, pa nas škola poziva u krilo” stotine mališana iz banjalučkih vrtića, koji će od septembra sjesti u školske klupe, oprostili su se sa vaspitačima i hrabro krenuli u susret školskim obavezama.

Pjesma, ples i recitacije djevojčica i dječaka obučenih u šarene kostime ispunili su u utorak uveče salu Dječijeg pozorišta RS, koja je bila pretijesna da primi sve one koji su željeli da aplauzima isprate buduće školarce. Iako tek stasali za đačku torbu, odvažno su stupali na scenu i osmijesima plijenili srca publike koja je svaku njihovu izvedbu nagradila gromoglasnim aplauzom.

Baš kao što kažu stihovi pjesme “Do viđenja dragi vaspitači”, pred njima su nove obaveze, đačke torbe, knjige i bukvari, a u njihovim srcima zauvijek će ostati divne uspomene iz vrtića.

Na daskama koje život znače predškolci su pjevali o djetinjstvu, otadžbini, školi, ali i o ljubavi. Zujali su kao pčelice, glumili u predstavi “Zaljubitis”, te spajajući nespojivo igrali folklor uz taktove jedne od popularnih pjesama Majkla Džeksona.

Majka djevojčice Marine, koja je obučena u kostim pčelice lepršala scenom, Aleksandra Grahovac nije mogla sakriti uzbuđenje ni suze radosnice što njena mezimica na jesen kreće u školu.

- Pred njom su sada slatke muke, one đačke. U vrtiću je naučila mnogo toga, stekla drugare i zaista smo ponosni na nju. Priredba je bila divna, sva djeca su posebna na svoj način. Razgalili su nam srca plesom i recitacijama - kazala je Grahovčeva.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Jelena Kurtinović istakla je da je grad na Vrbasu proteklih dana bio najveseliji u Srpskoj.

- Opraštamo se od 650 predškolaca i ovom prilikom želim da zahvalim svim roditeljima i djeci što smo imali priliku da se družimo s njima, da vaspitavamo i obrazujemo mališane. Završili su jednu od bitnih stepenica u svom životu i napravili korak dalje u obrazovanju. Dali smo im dobar temelj i naučili ih osnovnim vrijednostima u životu - rekla je Kurtinovićeva.

Ona je dodala da je ponosna na svu djecu i njihove vaspitače koji su proteklih mjeseci neumorno radili i uvježbavali sve recitacije i plesne korake, kako bi na ovoj završnoj priredbi zablistali u punom sjaju.

  • Najbitnije od svega je da djeca odlaze sa osmijehom na licu, to je ono najvrednije. Dječiji osmijeh se ne može odglumiti, to je nešto najiskrenije i to je pokazatelj da smo zajedno sa njihovim roditeljima uradili dobar posao - istakla je Kurtinovićeva.

Obrazovanje

Jelena Kurtinović je istakla da je Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka svim mališanima obezbijedio razvoj u sva četiri segmenta.

- Radili smo na fizičkom, psihičkom, emocionalnom i razvoju govora i stvaralaštva tako da oni u svim aspektima imaju dobar temelj za kasnije obrazovanje i vaspitanje - rekla je Kurtinovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana