Бањалуци довољно шест мостова

nezavisne.com
Бањалуци довољно шест мостова

Бањалука - Венеција мост, мост Патре (Градски мост), мост Ребровац, Зелени мост, мост у Српским топлицама и мост у Доцу - чине шест градских мостова који би, с обзиром на развој града и потребе комуникације и повезаности двије обале, сасвим задовољавали потребе града.

Рекао је ово за "Независне" Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве, и додао да је планирано да мост у Доцу, који још није изграђен, буде између Градског и Венеције.

До ове процјене су, каже Сандић, дошли анализом Одјељења, а на основу стратегије, коју је усвојила Скупштина града.

"Мост у Доцу је предвиђен петогодишњом стратегијом развоја локалних и некатегорисаних путева и градских улица", појаснио је Сандић.

Према његовим ријечима, нови мост би се, према плану, простирао испод тврђаве Кастел, а на другој страни излазио би на Мачванску улицу, која се налази поред Психијатрије, која треба да се пресели.

"Након што се пресели, тај простор треба прво да добије регулациони план. То је велика површина и нама то даје могућност да се Мачванска улица прошири и да добијемо праву саобраћајницу на коју ће мост излазити", казао је Сандић.

Додао је да би изградњом тог моста били растерећени Градски и Венеција мост.

"У циљу растерећења саобраћаја у центру размишљамо о изградњи моста између Градског и Венеција моста као о сљедећем пројекту након новог Зеленог моста. Мост у Доцу је један од битних градских пројеката у нашем циљу да након завршетка Зеленог моста имамо практично шест правих градских мостова", појаснио је Сандић.

Нагласио је да би мост у Српским топлицама, према мишљењу Одјељења, требало да буде са двосмјерним саобраћајем.

"Засад је то онемогућено, а у неким дугорочним плановима, зависно од буџета, планирамо да и тај мост има двије саобраћаје траке. Када говоримо о осталим мостовима у приградским насељима, мост код 'Витаминке' је такође саставни дио петогодишње стратегије", закључио је Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана