Бањалучани ће у нову годину са Џиновићем, Јоксимовићем и Самарџићем

Срна
Бањалучани ће у нову годину са Џиновићем, Јоксимовићем и Самарџићем

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас у Бањалуци послије састанка са представницима градских туристичких агенција и хотела да ће Бањалучане у новогодишњој ноћи забављати Харис Џиновић, једна од највећих регионалних естрадних звијезда.

Радојичић је рекао да је за манифестацију “Бањалучка зима 2018/2019” припремљен богат програм, чија ће круна бити тродневни, велики концерти током новогодишњих празника, по узору на Будву и неке друге регионалне центре који на овакав начин обиљежавају улазак у нову годину.

Према утврђеном програму, Радојичић је рекао да ће 30. децембра наступити Жељко Самарџић, у новогодишој ноћи Харис Џиновић, а 1. јануара Бањалучане очекује концерт Жељка Јоксимовића.

Радојичић је истакао да ће у исто вријеме, Бањалучани и туристи, које, како је рекао ове године очекују у великом броју, имати прилику да посјете атрактивне туристичке садржаје на пет локација у граду и то у Парку “Младен Стојановић”, Парку “Петар Кочић”, Тргу Крајине, платоу испред Музеја савремене умјетности и у паркићу код Народног позоришта Републике Српске.

Циљ овог концепта је да се у град привуче што већи број туриста, због чега су градске власти данас позвале хотелијере и агенције да припреме посебне туристичке пакете да би Бањалука наставила тренд повећаног туристичког раста, саопштено је из Градске управе.

Начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић, рекла је да се, организацијом манифестације “Бањалучка зима”, намјерава креирати атрактиван садржај, с циљем привлачења што већег броја туриста.

“Са овом манифестацијом, у рукама имамо добру понуду и атрактиван туристички програм, а сигурни смо да ће нам у тим настојањима помоћи и најављено отварање нових авио-линија са бањалучког аеродрома”, навела је Тривићева.

На опредјељење Градске управе да крене у овом правцу, како је речено, упућује и анализа ефеката манифестације “Прољеће у Бањалуци” која је указала на велики раст прихода у угоститељским објектима и хотелима током трајања ове манифестације.

На основу раније проведеног јавног позива за организацију садржаја у оквиру манифестације “Бањалучке зиме”, атрактивне туристичке садржаје припремиће агенције “ХБО колорс” из Новог Сада, те бањалучки “Минт” и “Луцидо”.

Према резултатима јавног позива, “ХБО колорс” организоваће туристичке садржаје на Тргу Крајине и у Парку “Петар Кочић”, агенција “Минт” у Парку “Младен Стојановић”, док ће агенција “Луцидо” припремити пригодни програм на платоу испред Музеја савремене умјетности и паркићу поред Народног позоришта Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана