Banj bus koči žalba

nezavisne.com
Banj bus koči žalba

Banjaluka - Početak vožnje panoramskim Banj busom, koji bi prevozio putnike do Spomenika palim borcima na Banj brdu iznad Banjaluke, koči žalba, rekli su u Gradskoj upravi.

“Prema ranijim planovima, Banj bus trebalo je da krene s radom oko 22. aprila, ali to nije realizovano zbog žalbe koju smo dobili”, istakli su u Gradskoj upravi, te dodali da ne znaju kada će panoramski bus početi s vožnjama, ali da se nadaju da će to biti uskoro.

Građani smatraju da je ovaj vid prevoza potreban jer ima mnogo starijih i bolesnih, ali i mališana kojima je ovo jedini način da dođu do Banj brda. Takođe, bio bi zanimljiv i za turiste.

“Prošle godine sam koristio taj bus i vožnja je bila poseban doživljaj, jer pored toga što lakše dođem do spomenika na Banj brdu, putnici imaju priliku da uživaju u pogledu i panorami tokom vožnje”, rekao je Dragan K.

Prevoz panoramskim autobusom do Banj brda prvi put je uspostavljen prošle godine. Panoramski bus, koji je bio oslikan motivima grada specijalno za ovu uslugu, prevezao je više od 7.000 građana, od druge polovine jula do kraja septembra 2018. godine.

Trasa kojom se kretao ovaj bus je od Tvornice obuće “Bema” do spomenika na Banj brdu. Autobus je saobraćao pet puta dnevno radnim danom i 10 puta dnevno vikendom.

Cijena karte u jednom smjeru iznosila je jednu marku, a za djecu do pet godina karta je bila besplatna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana