Banj brdo bez interneta do daljeg

nezavisne.com
Banj brdo bez interneta do daljeg

Banjaluka - Inicijativa da se u omiljenu rekreativnu zonu građana, Banj brdo, uvede bežični slobodni internet ipak neće zaživjeti u skorije vrijeme.

Ideja da se pristupne tačke za besplatan bežični internet uvedu na Banj brdo trebalo je da bude realizovana prošle godine, a kako tvrde iz Turističke organizacije grada, do sada nije bilo dovoljno zahtjeva građana da se ovaj rekreativni prostor pretvori u Wi-Fi zonu.

“U razgovoru sa građanima koji svoje slobodno vrijeme redovno provode na Banj brdu, došli smo do zaključka da oni na Banj brdo idu isključivo da bi se odmorili, uživali u prirodi i rekreaciji, ali i da bi pobjegli od modernih tehnologija”, rekli su u TOBL.

Dodaju da će uvođenje bežičnog interneta na Banj brdo razmotriti ako dođe do većeg broja zahtjeva za istim.

Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, rekao je da je grad ušao u doba digitalizacije, gdje na svakom uglu treba da bude omogućen slobodan pristup internetu, a posebno na lokaciji Banj brda.

“Prijeka potreba modernog doba je slobodan pristup internetu. Neshvatljivo je da imamo 4G mrežu, a da na ovoj, prije svega, turističkoj lokaciji, nemamo pristup internetu”, rekao je Stanić.

Istakao je da će u razgovoru sa TOBL sigurno uzeti u obzir uvođenje interneta na Banj brdo.

Tihomir Dakić, član Građanske inicijative “Rekreativna zona”, koji su ranije inicirali uvođenje interneta na Banj brdo, kazao je da bi postojanje mogućnosti korištenja Nji-Fi signala na ovom izletištu doprinijelo popularizaciji prostora i predstavljanju prirodne ponude koja nas okružuje.

“Sa druge strane, iako bi se postavio signal, svako može da odluči da ga ne koristi ili da ostavi telefon kod kuće, te da odmori bez uticaja moderne tehnologije”, dodao je Dakić.

Besplatni bežični internet građani mogu da koriste na nekoliko javnih lokacija, kao što su Trg Krajine i u parku “Petar Kočić”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana