Automobilima u Banijskoj i Ljevčanskoj ulici jure i preko rupa

Aleksandar Stojanović
Automobilima u Banijskoj i Ljevčanskoj ulici jure i preko rupa

Banjaluka - Uništeni dijelovi kolovoza, rupe na putu i jurnjava automobila postali su svakodnevica za mještane Banijske i Ljevčanske ulice na Petrićevcu. Zbog toga stanovnici već duži period apeluju na nadležne da saniraju ulice i postave znakove za ograničenje brzine.

 

 

 

Problem je, kako ističu mještani, nastao kada je ulica Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića zatvorena za saobraćaj zbog rekonstrukcije, pa se dvije pomenute ulice koriste kao alternativni pravac.

Stanovnici Banijske ulice ističu da u njoj živi veliki broj djece, a zbog nedostatka neophodne saobraćajne signalizacije većina vozača juri ne mareći za bezbjednost mališana.

- Zbog velikih gužvi u posljednje vrijeme, put je propao, ali to ne sprečava neodgovorne pojedince da brzo voze. Moja djevojčica je tim putem išla u školu i nisam smjela samu da je pustim da pješači jer sam strahovala da je, ne daj bože, auto ne udari. Sreća pa se školska godina završila, ali problem je ovdje i dalje prisutan - rekla je mještanka Bojana Savanović i napomenula da ne postoji nijedan znak za smanjenje brzine.

Ovaj putni pravac ne koriste samo žitelji Banijske i Ljevčanske ulice, već i mještani Motika, koji moraju proći tim putem da bi došli do centra.

Mještanin Motika Stefan Đurđević, koji svakodnevno ide tim pravcem na posao, rekao je da je put u veoma lošem stanju.

- Drago mi je što se gradi glavna Kralja Aleksandra ulica, ali nadležni nisu smjeli ovo da dopuste.  Znali su da će biti veliko opterećenje, a ništa nisu uradili kada je to u pitanju. Saobraćajnica je sva u rupama i velike su gužve u jutarnjim i poslijepodnevnim časovima - rekao je Đurđević.

Iz Gradske uprave samo su kratko odgovorili da rekonstrukcija pomenutih ulica nije planirana u ovoj godini.

- Sva oštećenja na navedenim saobraćajnicama biće sanirana u okviru radova redovnog održavanja saobraćajnica - rekli su iz Gradske uprave.

Rekonstrukcija

Rekonstrukcija saobraćajnice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koja povezuje Motike i Petrićevac, počela je krajem marta ove godine, a spada u red najznačajnijih infrastrukturnih projekata.

- Mještani su dugo očekivali ovaj projekat i sada će dobiti najmoderniju saobraćajnicu, koja će poboljšati saobraćaj u ovom dijelu grada - rekao je ranije gradonačelnik Igor Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana